Kolmandate ja neljandate klasside õpilased kirjutasid muinasjutte, kus tuntud tegelaste asemel olid mitmesugused nutivahendid.Tulemusena sündisid e-raamatud:

https://www.mystorybook.com/books/162407/

http://cliptomize.com/Clipbook/View/232032?secret=5h2na67r8k

https://www.mystorybook.com/books/165692/

45 minuti jooksul tuli läbida nutirada. Osaleti meeskondadena – üks liige istus “staabis”, kes edastas Skype teel talle etteantud teoreetilisi ja praktilisi ülesandeid. Ülejäänud meeskonna liikmed asusid kuskil mujal ruumis ning pidid Skype teel saadud ülesandeid lahendama ning vastused tagasi „staapi“ edastama.

Ülesannete teema oli „varia“ – küsimusi oli nii teoreetilisi (vasta peast või guugelda) kui ka praktilisi (mine kuskile kohta, mõõda, arvuta, tee pilti, mängi süntekat, programmeeri robotit, lae alla äpp). Lisaks oli igale meeskonnale antud ka videokaamera, et nad saaksid jäädvustada, kuidas ülesannete lahendamine sujub. Igale võistkonnale jagasin aluse, millel tema mesilane rändama hakkas. Mesilane pidi etteantud raja läbima rõõmsalt sumistades lisapeatusi tegemata. Kui rada läbitud ja punkt kirjas, toimus vahetus.Õpilased tegid nutiseadmega endast foto ja foto järgi joonistasid oma portree.

Ühine nutitund, kus abituriendid õpetasid koolikaaslastele matemaatikaprogrammi GeoGebra kasutamist. Selles programmis joonistati koos Eesti lippu. Õpilased õpetaja abiga mõtlesid välja reeglid, mida on vaja arvuti kasutamisel. reeglid said üles kirjutatud ja illustreeritud sobivate piltidega.

Tulemused:

Sedasorti juttude kirjutamine oli õpilastele põnev. Kavatsen lasta lastel kirjutada õudusjutte, kus tegelasteks on nutivahendid.Kindlasti viia taolisi üritusi läbi ka järgmistel aastatel ja kaasata rohkem õpetajaid. Siia annaks juurde tuua ka lapsevanematest koosneva võistkonna. Bee Bote saab kasutada erinevates ainetundides, õpilased saavad ise rada välja mõelda. Sellist pildistamist ja pildistamise järgi joonistamist on hea kasutada ka edaspidi. Objektid on lihtsalt erinevad.Erinevate klasside lõimine on väga hea idee. Kasutada sama ideed ka järgmiste 1. klassidega.

Pilte: http://galerii.kuristiku.ee/thumbnails.php?album=827

Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi nutikuu